Način pripreme
Mleveno meso se prebaci u posudu, razbiju se dva sirova jaja, dodaje se pivo, usitnjen mladi beli luk i mirođija, so, biber i kumin po ukusu. Meša se dobro i ostavlja se 30 minuta, pokriveno u frižideru, da se začini.
Za to vreme se skuvaju jaja i šargarepa.
Skuvana šargarepa se oljušti nožem od kožice i seče se na trake. Bejbi kiseli krastavčići se takođe iseku po dužini.
Začinjeno mleveno meso se razmesi još jednom dobro i na radnu površinu se stavlja folija za čuvanje svežine.
Mleveno meso se rasporedi preko folije u pravougaoni oblik. Pritiska se rukama, da se dobije ravnomeran sloj jednake debljine.
Preko mlevenog mesa se poređa red skuvanih jaja, oko njih - bejbi krastavčiće i trake šargarepe. Između jaja i oko njih se stavlja kapar.
Pomoću folije i pritiskanjem oblikuje se rolat, koji se prebacuje u podmazanu posudu za pečenje.
Rolat se namaže i odozgo sa malo ulja i zapeče se u rerni na 200 stepeni oko 30-40 minuta na srednjoj rešetki.
Rolat se servira isečen na kriške i garniran sa svežim povrćem.
Prijatno!