Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Slani rolat»Prolećni rolat od mlevenog mesa i mladog belog luka

Prolećni rolat od mlevenog mesa i mladog belog luka

ZoriZori
Guru
8932865k
Prolećni rolat od mlevenog mesa i mladog belog luka
Fotografije: Jozlyam Kadirova
7 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Kada dođe proleće, skida se odeća, zato se bacamo na lakše i aromatične đakonije, kao što je ovaj prolećni rolat od mlevenog mesa i mladog belog luka"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg, mešano
  • mladi beli luk - 1 vezica
  • mirođija - 1/2 vezica
  • jaja - 2 komada, sirova
  • pivo - 60 ml
  • so
  • biber
  • kumin
  • za nadev
  • jaja - 5 komada, skuvana
  • kapar - 4 kašike
  • kiseli krastavčići - 10 komada, bejbi
  • šargarepa - 1 komad, krupnija, skuvana
  • ulje - za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se prebaci u posudu, razbiju se dva sirova jaja, dodaje se pivo, usitnjen mladi beli luk i mirođija, so, biber i kumin po ukusu. Meša se dobro i ostavlja se 30 minuta, pokriveno u frižideru, da se začini.

Za to vreme se skuvaju jaja i šargarepa.

Skuvana šargarepa se oljušti nožem od kožice i seče se na trake. Bejbi kiseli krastavčići se takođe iseku po dužini.

Začinjeno mleveno meso se razmesi još jednom dobro i na radnu površinu se stavlja folija za čuvanje svežine.

Mleveno meso se rasporedi preko folije u pravougaoni oblik. Pritiska se rukama, da se dobije ravnomeran sloj jednake debljine.

Preko mlevenog mesa se poređa red skuvanih jaja, oko njih - bejbi krastavčiće i trake šargarepe. Između jaja i oko njih se stavlja kapar.

Pomoću folije i pritiskanjem oblikuje se rolat, koji se prebacuje u podmazanu posudu za pečenje.

Rolat se namaže i odozgo sa malo ulja i zapeče se u rerni na 200 stepeni oko 30-40 minuta na srednjoj rešetki.

Rolat se servira isečen na kriške i garniran sa svežim povrćem.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: