Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileća krilca u vatrostalnoj činiji

Pileća krilca u vatrostalnoj činiji

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
22874943
Pileća krilca u vatrostalnoj činiji
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Zašto u vatrostalnoj činiji - zato što tako možemo da uživamo u njima sve vreme dok se peku"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 5 - 6 komada
  • so - po ukusu
  • biber
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • kiselo mleko - oko 172 kofice
  • kačkavalj - 50 g
  • kravlji sir - 50 g
  • plavi sir - 50 g
  • topljeni sir - 50 g
  • beli luk - u prahu
  • kurkuma - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Operite krilca, stavite ih u vatrostalnu činiju i posolite malo.

U posudu isecite sireve i pomešajte sa kiselim mlekom.

Začinite biberom i sipajte u pleh.

Odozgo prelijte sa malo ulja i začina

Nemojte dodavati vodu.

Od kiselog mleka krilca budu sočna.

Važno! Pleh stavite u hladnu rernu, uključite je na 220-240 stepeni. Jelo pecite oko 40 minuta, ili dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: