Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Domaći hleb u vatrostalnoj činiji

Domaći hleb u vatrostalnoj činiji

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Domaći hleb u vatrostalnoj činiji
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Teško biste odoleli hrskavoj korici i mekanoj unutrašnjosti ovog domaće pripremljenog hleba"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje
  • suvi kvasac - 7 g
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica, puna
  • voda - 1 šolja, mlaka
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte suvi kvasac sa prosejanim brašnom, solju i šećerom. Lepo promešajte da se sastocji pomešaju. Sipajte čašu mlake vode i zamesite meko i glatko testo.

Oblikujte loptu i namažite da se ne uhvati korica. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da nadođe dok se ne udvostruči. Prebacite testo u vatrostalnu činiju - dno i iivce obložite papriom za pečenje.

Ostavite hleb ponovo da nadođe. Nakon što nadođe naprskajte sa malo vode i stavite poklopac. Stavite činiju u hladnu rernu, uključite na 220 stepeni i pecite 20 minuta.

Nakon toga smanjite na 180 stepeni, a u rernu stavite metalnu posudu sa vodom. Pecite još 20-ak minuta.

Izvadite gotov hleb iz rerne, naprskajte ponovo sa malo vode i stavite poklopac. Na taj način se hleb popari i bude mekan i prijatan.

Domaći hleb u vatrostalnoj činiji je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: