Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Pečeni zec u vatrostalnoj činiji

Pečeni zec u vatrostalnoj činiji

InaIna
Pomoćnik kuvara
122106
Pečeni zec u vatrostalnoj činiji
Fotografije: Ina
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Zašto ga pravimo u vatrostalnoj činiji - zato što ne želimo da skrenemo pogled nda njega i na trenutak"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad sa unutrašnjostima (džigerice, srce)
  • pirinač - 300 g
  • voda
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • celer
  • čubar
  • estragon
  • ulje
  • grašak - 200 g, iz konzerve
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi ugrevamo ulje i dodajemo grašak i pirinač. Začinimo solju, biberom, alevom paprikom, celerom, čubrom i estragonom.

Dok dinstamo sitno isečemo džigericu i srce. Stavljamo u šerpu. Dodajemo 300 ml vode i stavljamo poklopac.

Ostavljamo da se kuva oko 15 minuta, periodično mešamo. U vatrostalnu činiju stavljamo 300 ml vode.

Punimo zeca i ušivamo. Preostali deo nadeva ravnomerno rasporedimo oko punjenog zeca.

Zatvaramo vatrostalnu činiju poklopcem i ugrevamo rernu na 180 stepeni.

Pečemo zeca oko 55 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: