Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Dinstani krompir»Dinstani krompir u vatrostalnoj činiji

Dinstani krompir u vatrostalnoj činiji

MarianeMariane
Džedaj
14947
Dinstani krompir u vatrostalnoj činiji1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Neverovatno! Prosto stavite krompire u vatrostalnu, začinite i pecite. A nakon toga ješćete ovo ukusno jelo i nećete moći da prestanete"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg, mladi
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
  • bujon - 250 ml od povrća
  • mirođija - 1 veza
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite krompir na oko 30 minuta u mlaku vodu, nakon toga ih operite dobro. Ostavite ih cele ili isecite krupnije, ako su veći.

Stavite ih u posudu od jenskog stakla. Prelijte bujonom, posolite po ukusu i dodajte maslinovo ulje (možete zameniti i sa 60 g maslaca). Zaklopite posudu, proverite da li nije mokra sa strane i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180-200 stepeni.

Krompir se peče oko 25 minuta. Vadi se i proverava da li su se ispekli dobro. Ako je potrebno dodajemo još vode ili bujona i pečemo još 15 minuta.

Prilikom serviranja se posipa sitno iseckanom mirođijom. Može se dodati i iseckan beli luk za bogatiji ukus.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: