Način pripreme
Svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi.
Jaja se umute u vadzušast krem sa šećerom i vanilin šećerom.
Postepeno se sipaju mleko, sok od limuna i istopljeni maslac, ne prestaje se sa mućenjem.
Na kraju se u smesu proseje brašno s praškom za pecivo u procijama, pažljivo se meša špatulom ili drvenom varjčom dok se brašno ne upije i ne dobije se homogena smesa.
Pokreti treba da su samo u jednom pravcu - krugovi, i nakon što se krug završi pravi se blago poklapanja u sredini. To je tajna da mafini ispadnu vazdušasti. Kašika limunovog soka takođe tome doprinosi.
U 7-8 kalupa za mafine preko papira ili ako su prethodno namazani i nabrašnjenji sipa se po kašika smese, posle kašika slatka po izboru i na kraju još smesa, ali da se ne puni do vrha, da ima mesta da mafini narastu.
Peče se na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.
Nakon što se ohlade, gotovi mafini se posipaju šećerom u prahu.
Nek vam je slatko!