Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slana testa»Domaći integralni tarali

Domaći integralni tarali

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88517k
Domaći integralni tarali
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ukusno i zdravo - probajte naše domaće integralne tarale"

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 200 g (speltino, pečenično, ražano ili mešano)
  • belo brašno - 50 g + za posipanje radne površine
  • belo vino - 100 ml
  • maslinovo ulje - 80 ml
  • so - 2 prstohvata
  • origano - 2 prstohvata
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat, sveže melven
  • bosiljak - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite testo od svih nabrojanih sastojaka.

Dodatno zamesite na nabrašnjenoj radnoj površini dok ne dobijete glatko testo i ostavite da odstoji 10 minuta.

Kidajte loptice maslaca manje od oraha i dlanovima oblikujte fitilje, posle im spojite krajeve u oblik đevreka.

Male đevreke spuštajte u posoljenu kipuću vodu po 7-8 , ne sve odjednom.

Čim isplivaju na površinu izvadite na čistu krpu.

Poređajte naparena tarale u posuduu za pečenje pokrivenu papirom. Od ove količine sastojaka dobićete jednu pleh iz standardne rerne.

Pecite na 180 stepeni 30 minuta ili dok ne preplanu po vašoj želji.

Zdravi i hrskavi, ovi tarali su pogodni za vegane i ljude koji žele da se brinu o svojoj liniji.

Preporučujem da koristite dobro aromatično maslinovo ulje, jer se mnogo odražava na ukus ovog hrskavog zadovoljstva inalijanskog porekla.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: