Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Grisine»Italijanski taralli

Italijanski taralli

Eva ZelenkaEva Zelenka
Početnik
15112
Italijanski taralli
Fotografije: Eva Zelenka
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
20
"Idealna grickalica za sve prilike. Može se praviti i u drugim ukusima kao sto je bosiljak ili mlevena paprika."

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • so - 2 k.k.
  • ulje - 150 ml
  • belo vino - 200 ml
  • suvi kvasac - 1 k.k.
  • biber - 1 k.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Korak 1

Od navedenih sastojaka zamesiti glatko testo. Ostaviti malo da odstoji.

Korak 2

Od testa kidati male delove. Razviti u valjak i formirati prstenčiće. To raditi dok se ne utroši svo testo.

Korak 3

U posoljenu kipuću vodu spuštati male prstenčiće i kuvati ih oko 10 minuta. To je dovoljno da isplivaju na površinu.

Korak 4

Potom vaditi i ocediti ih na kuhinjskoj krpi ili ubrusu.

Korak 5

Na pek papir slagati tarelle.

Korak 6

Zagrejati rernu na 180 stepeni i peći tarelle oko 25 minuta. Ne treba skroz da porumene.

Korak 7

Idealna grickalica za sve prilike. Može se praviti i u drugim ukusima kao sto je bosiljak ili mlevena paprika. Prijatno uz italijanske tarelle!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: