Način pripreme
Pirinač se opere pod hladnom vodom. Stavlja se u šerpu zajedno sa kokosovim mlekom i vodom. Ostavlja se da provri na umerenoj temperaturi nakon čega se smanjuje temperatura ringle i ostavlja se da se krčka 15 minuta uz povremeno mešanje. Sklanja se sa vatre i dodaje se šećer, vanila i sirće, meša se. Potpuno se ohladi.
Voće se iseče na štapiće i preliva se likerom. Ostavlja se da se marinira.
Na papiru za pečenje se nacrtaju 4 pravougaonika veličine 30/9 cm i četiri pravougaonika veličine 30/11 cm.
Ohlađeni pirinač se rasporedi preko manjih pravougaonika oko 0, 5 cm. U njegovom donjem delu se pravi brazda, tamo se stavlja isečeno voće. Pomoću papira se uvija u čvrstu rolnu i ostavlja se u frižideru.
Čokolada se rastapa na vodenoj pari sa glukozom. Hladi se na sobnu temperaturu i maže se preko većih pravougaonika u gušćem sloju. Čeka se da se stegne na sobnoj temperaturi i da bude elastična.
Preko nje se stavljaju rolne od pirinča i uvijaju se, tako da skroz budu prekrivene čokoladom. Uvijaju se u papir i ostavljaju u frižider da se stegnu.
Čokoladni suši se seče toplim nožem.
Servira se sa posudicom likera od pomorandže za umakanje.