Način pripreme
Pirinač za suši se stavlja pod mlaz vode otprilike 15 minuta da ispere skrob, nakon čega se ocedi i kuva u 750 ml vode.
Pirinač koji je upio svu tečnost se skida sa vatre i začinjava šećerom i sirćetom dok je topao.
Ostavlja se da se ohladi.
Krastavac se nasecka na trakice. Pirinač se deli na dva dela. Nori kore se sitno seckaju i dodaju u jedan deo pirinča.
Mokrim rukama se oblikuju male pirinčane loptice pomoću kašike za sladoled. Kombinacije mogu da variraju u odnosu na navedene sastojke. Odseku se komadi folije za čuvanje.
Na dlan se stavlja komad folije, na njega parče fileta lososa i na njega - kugla pirinča. Folija se uvija kao balončić. Druga opcija je da se na foliju stavi susam, kugla pirinča, avokado i krastavac.
Opcija sa filetom lososa, na njega pirinač i avokado. Kombinacije mogu da variraju u odnosu na vaš ukus i sastojke kojima raspolažete. Tako dobijene loptice se ostavljaju u frižideru na otprilike sat vremena. Pre serviranja skida se najlon sa domaćeg sušija.
Suši loptice garnirajte po želji sa vasabijem i soja sosom.
Ako niste sigurni kako tačno da spremite suši, pogledajte i naše uputstvo za pravljenje sušija - neće naštetiti.