Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Suši»Hosomaki suši

Hosomaki suši

MariaMaria
Početnik
1571083
Hosomaki suši
Fotografije: Maria
1 / 3
07/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Zašto da poručite gotov suši kada kod kuće možete i bolje da ga spremite Pogledajte kako"

Potrebni sastojci

  • kore za suši - 6 komada, Nori
  • pirinač za suši - 250 g
  • voda - 350 ml
  • belo pirinčano sirće - 2 - 3 supene kašike
  • šećer - supena kašika
  • so - 1/2 kašičica
  • losos - 100 g
  • šargarepa - 2 komada
  • avokado - 1 komad
  • krem sir - filadelfija
  • soja sos
  • vasabi
* merne jedinice

Način pripreme

Veoma dobro sam oprala pirinač za suši, dok se voda ne izbistri i ostavila sam ga da se ocedi otprilike 20 minuta.

U posudu sa širokim i debelim dnom (ko ima posudu za kuvanje pirinča može da je koristi), sam sipala pirinač i zalila sam ga hladnom vodom.

Kada je uzavreo, smanjila sam vatru na najslabiju i ostavila sam da se kuva 15 minuta.

Isključila sam ringlu i ostavila sam da se odmara još 10 minuta bez podizanja poklopca.

Nakon toga sam prebacila pirinač u drugu nemetalnu posudu (u mom slučaju staklenu, pošto nemam posudu od drveta).

Dok se pirinač kuva, prirpemila sam marinadu od sirćeta, šećera i soli.

Blago sam zagrejala da se sastojci lakše rastvore i ostavila sam da se hladi.

U skuvan i ohlađen pirinač dodala sam ohlađenu marinadu i veoma dobro izmešala.

Prethodno sam naseckala povrće i losos.

Pomoću drvene podloge oblikovala sam rolate tako što sam ostavljala otprilike centimetar kora bez pirinča i kraj sam namočila vodom da se bolje zalepi.

Kada su svi rolati bili uvijeni, rasekla sam suši oštrim nože, tako što sam nakon svakog sečenja očistila i namočila vodom.

Hosomaki suši je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: