Način pripreme
Veoma dobro sam oprala pirinač za suši, dok se voda ne izbistri i ostavila sam ga da se ocedi otprilike 20 minuta.
U posudu sa širokim i debelim dnom (ko ima posudu za kuvanje pirinča može da je koristi), sam sipala pirinač i zalila sam ga hladnom vodom.
Kada je uzavreo, smanjila sam vatru na najslabiju i ostavila sam da se kuva 15 minuta.
Isključila sam ringlu i ostavila sam da se odmara još 10 minuta bez podizanja poklopca.
Nakon toga sam prebacila pirinač u drugu nemetalnu posudu (u mom slučaju staklenu, pošto nemam posudu od drveta).
Dok se pirinač kuva, prirpemila sam marinadu od sirćeta, šećera i soli.
Blago sam zagrejala da se sastojci lakše rastvore i ostavila sam da se hladi.
U skuvan i ohlađen pirinač dodala sam ohlađenu marinadu i veoma dobro izmešala.
Prethodno sam naseckala povrće i losos.
Pomoću drvene podloge oblikovala sam rolate tako što sam ostavljala otprilike centimetar kora bez pirinča i kraj sam namočila vodom da se bolje zalepi.
Kada su svi rolati bili uvijeni, rasekla sam suši oštrim nože, tako što sam nakon svakog sečenja očistila i namočila vodom.
Hosomaki suši je gotov.