Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Neverovatni čokoladni suši

Neverovatni čokoladni suši

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Neverovatni čokoladni suši
Fotografije: marcheva14
4 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Suši, ali ne bilo kakav, već čokoladni - eto to treba obavezno da se proba"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 250 g, za suši
  • kokosovo mleko - 40 ml
  • voda - 250 ml
  • šećer - 70 g
  • pirinčano sirće - 1 kašika
  • kivi - 1 - 2 komada
  • jagode - 2 velike šake
  • liker od pomorandže - 2 kašike (Cointreau)
  • čokolada - 150 g, viskokog kvaliteta, za topljenje
  • glukoza - 50 g
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se opere pod hladnom vodom. Stavlja se u šerpu zajedno sa kokosovim mlekom i vodom. Ostavlja se da provri na umerenoj temperaturi nakon čega se smanjuje temperatura ringle i ostavlja se da se krčka 15 minuta uz povremeno mešanje. Sklanja se sa vatre i dodaje se šećer, vanila i sirće, meša se. Potpuno se ohladi.

Voće se iseče na štapiće i preliva se likerom. Ostavlja se da se marinira.

Na papiru za pečenje se nacrtaju 4 pravougaonika veličine 30/9 cm i četiri pravougaonika veličine 30/11 cm.

Ohlađeni pirinač se rasporedi preko manjih pravougaonika oko 0, 5 cm. U njegovom donjem delu se pravi brazda, tamo se stavlja isečeno voće. Pomoću papira se uvija u čvrstu rolnu i ostavlja se u frižideru.

Čokolada se rastapa na vodenoj pari sa glukozom. Hladi se na sobnu temperaturu i maže se preko većih pravougaonika u gušćem sloju. Čeka se da se stegne na sobnoj temperaturi i da bude elastična.

Preko nje se stavljaju rolne od pirinča i uvijaju se, tako da skroz budu prekrivene čokoladom. Uvijaju se u papir i ostavljaju u frižider da se stegnu.

Čokoladni suši se seče toplim nožem.

Servira se sa posudicom likera od pomorandže za umakanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: