Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Tikvice iz rerne»Lepeza od tikvica sa slaninom

Lepeza od tikvica sa slaninom

Lepeza od tikvica sa slaninom
Fotografije: Rositsa Petrova
9 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Ova lepeza vas neće rashladiti u toplim danima, ali će njen ukus sigurno ostaviti utisak na vas"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, srednje veličine
  • slanina - 5 trakica
  • paradajz - 2 komada
  • sir - 100 g, tanke pločice
  • kačkavalj - 60 g
  • ulje - za posipanje
  • so - po ukusu
  • biber
  • mirođija
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Oprane tikvice isecite po dužini na trakice na 1 cm od drške tikvica, da dobijete lepezu. Poređajte u namazan pleh i začinite sa malo soli, bibera i mirođije.

Paradajz isecite na tanke krugove, sir - napravougaone pločice, slaninu takođe na pravougaonike.

U svaki prorez stavite po dva-tri komada slanine, kolut paradajza, komad sira. Oljušteni čen belog luka isecite na tanke komade i poređajte u proreze tikvice.

Prelijte uljem, pecite u urejanoj rerni na 200 stepeni 50 minuta.

Izvadite i pospite rendanim kačkavaljem.

Vratite u rernu da se peče 5-10 minuta.

Servirajte sa grančicom peršuna.

Ukusno jelo, prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: