Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Čizkejk sa slatkom od jagoda bez pečenja

Čizkejk sa slatkom od jagoda bez pečenja

Preslava97Preslava97
Početnik
4311
Čizkejk sa slatkom od jagoda bez pečenja
Fotografije: Preslava97
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Čizkejk bez pečenja sa slatkom od jagoda ili bilo kog domaćeg slatka"

Potrebni sastojci

  • keks sa maslacem - 2 pakovanja
  • maslac - 150 g
  • sitni sir - 125
  • krem sir - 150 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • kondenzovano mleko - 170 g
  • statko od jagoda - ili borovnica ili drugo
* merne jedinice

Način pripreme

ZA KORU:

U posudi sitno izmrvite keks (možete i blenderom). Otopite maslac i dodajte ga u keks. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Sipajte smesu za koru u posudu sa pokretnim dnom. Poravnajte i pritisnite ga kašikom da dobijete ujednačenu masu. Ostavite u frižideru dok ne pripremite krem.

ZA KREM:

Umutite mikserom pavlaku i dodajte joj sitni sir, krem sir i kondenzovano mleko. Sve dobro umutite (ako nije dovoljno slatko, možete dodati šećer u prahu po vašem ukusu). Gotovu smesu prelijte preko kore i ponovo poravnajte kašikom da se ujednači. Ostavite pleh u frižideru 1 sat dok se ne stegne.

Prelijte svojim omiljenim slatkom od jagoda ili kojim želite i ponovo dobro rasporedite po površini.

Vratite čizkejk sa jagodama u frižider na još 2 sata i onda uživajte!

Prijatno sa mojim čizkejkom sa slatkom od jagoda bez pečenja!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: