Bečka torta Lind

Bečka torta Lind
Fotografije: Anonymous
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Nek nam oprosti Mocart, ali pod bečkom klasikom podrazumevamo Bečku tortu Lind"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • keks sa kakaom - 400 g
  • espreso - 30 ml, kafa
  • maslac - 100 g
  • Za krem
  • tamna čokolada - 400 g
  • slatka pavlaka - 450 ml
  • kakao - 2 kašike
  • šećer - 50 - 100 g
  • želatin - 10 g
  • voda - 100 ml
  • Za glazuru
  • crna čokolada - 100 g
  • slatka pavlaka - 50 ml
  • šećer - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Namrvimo keks i pomešamo ga sa espresom i istopljenim maslacem. Mešamo dok se ne dobije smesa, koja može da se oblikuje, ako maslaca nema dovoljno može da se doda malo vode.

Smesu stavljamo u kalup za tortu i zagladimo je.

Želati stavljamo na paru na oko 10 minuta da se zgusne, i posle ga dodajemo u rastopljenu čokoladu.

Uutimo slatku pavlaku sa šećerom u gust krem i dodajemo joj čokoladnu smesu i mešamo pažljivo.

Dobijenu smesu izlivamo preko osnove od keksa i zaglađujemo je.

Pripremamo i glazuru, tako što rastopimo čokoladu sa slatkom pavlakom i šećerom i ostavljamo da se ohladi.

Posle sipamo glazuru u kalup, a može da se dekoriše i nečim dodatnim po želji.

Torta se stavlja u frižider na jednu noć da se stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: