Način pripreme
Za ovu Bečku tortu prvo pripremite koru. Umutite belanca, zatim žumanca sa šećerom dok ne dobijete krem.
Zatim dodajte belanca u žumanca i mešajte špatulom. Na kraju dodajte vanilu i prosejano brašno sa praškom za pecivo i promešajte.
Smesu za koru sipajte u odgovarajući pleh pokriven papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok čačkalica, kojom proveravate, ne bude suva.
Dok se kora peče, iskoristite vreme da pripremite krem za tortu.
Prvo u šerpu sipajte mleko da se malo ugreje. U odgovarajuću posudu sipajte šećer i karamelizujte ga.
Nakon toga mu dodajte oko 80 ml vode, promešajte i sklonite sa vatre. Nakon toga u posudi promešajte suve sastojke - brašno i skrob, dodajte malo mleka i promešajte.
Već gotovu smesu sipajte u preostalo sveže mleko uz neprestano mešanje. Dodajte karamel u tankom mlazu. Mešajte neprestano, dok se smesa ne zgusne, onda sklonite sa vatre i dodajte maslac, pa ostavite krem da se ohladi.
Kada se gotova kora ohladi, presecite je na pola. Prelijte kore sokom iz kompota.
Kada se krem prohladi umutite ga mikserom. Posebno, u drugoj posudi umutite tečnu pavlaku sa šećerom u prahu.
Krem i polovinu pavlake promešajte i dobićete neđan, vazdušast i ukusan krem. Nakon toga premažite kore kremom u tankom sloju. Sklopite kore.
Odozgo i sa strane premažite tortu preostalim kremom i dodajte mlevene orahe. Napravite želatin.
U odgovarajuću posudu sipajte želatin, dodajte vodu i promešajte, a kada nabubri dodajte sok od kompota i ponovo promešajte.
Očistite i nasecite voće i poređajte ih preko domaće voćne torte. Uz pomoć šetke nanesite želatin i glazirajte voće.
Za kraj, ostavite Bečku voćnu tortu sa kremom da se stegne oko 3 sata.