Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Voćna Torta»Bečka voćna torta sa kremom

Bečka voćna torta sa kremom

BirgulBirgul
Šegrt
2021807
Bečka voćna torta sa kremom
Fotografije: Birgul
1 / 3
29/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
12
"Voćna torta sa kremom, pogodna za svaki praznik"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • šećer - 200 g
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - tečna
  • za krem
  • sveže mleko - 600 ml
  • šećer - 200 g
  • brašno - 90 g
  • skrob - 30 g
  • maslac - 100 g
  • za sirup
  • sok od kompota - po želji
  • još
  • tečna pavlaka - 40 g, hladna
  • orasi - 1 šaka, mlevenih
  • za dekoraciju
  • banane - 1 komad
  • kivi - 1 komad
  • mandarine - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu Bečku tortu prvo pripremite koru. Umutite belanca, zatim žumanca sa šećerom dok ne dobijete krem.

Zatim dodajte belanca u žumanca i mešajte špatulom. Na kraju dodajte vanilu i prosejano brašno sa praškom za pecivo i promešajte.

Smesu za koru sipajte u odgovarajući pleh pokriven papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok čačkalica, kojom proveravate, ne bude suva.

Dok se kora peče, iskoristite vreme da pripremite krem za tortu.

Prvo u šerpu sipajte mleko da se malo ugreje. U odgovarajuću posudu sipajte šećer i karamelizujte ga.

Nakon toga mu dodajte oko 80 ml vode, promešajte i sklonite sa vatre. Nakon toga u posudi promešajte suve sastojke - brašno i skrob, dodajte malo mleka i promešajte.

Već gotovu smesu sipajte u preostalo sveže mleko uz neprestano mešanje. Dodajte karamel u tankom mlazu. Mešajte neprestano, dok se smesa ne zgusne, onda sklonite sa vatre i dodajte maslac, pa ostavite krem da se ohladi.

Kada se gotova kora ohladi, presecite je na pola. Prelijte kore sokom iz kompota.

Kada se krem prohladi umutite ga mikserom. Posebno, u drugoj posudi umutite tečnu pavlaku sa šećerom u prahu.

Krem i polovinu pavlake promešajte i dobićete neđan, vazdušast i ukusan krem. Nakon toga premažite kore kremom u tankom sloju. Sklopite kore.

Odozgo i sa strane premažite tortu preostalim kremom i dodajte mlevene orahe. Napravite želatin.

U odgovarajuću posudu sipajte želatin, dodajte vodu i promešajte, a kada nabubri dodajte sok od kompota i ponovo promešajte.

Očistite i nasecite voće i poređajte ih preko domaće voćne torte. Uz pomoć šetke nanesite želatin i glazirajte voće.

Za kraj, ostavite Bečku voćnu tortu sa kremom da se stegne oko 3 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: