Način pripreme
Prvo počnite sa pripremom krokana. U suv, teflonski tiganj stavite šećer i krupnije isečene orahe. Mešajte neprestano dok se šećer ne karamelizuje. Sipajte gotov krokan na papir za pečenej i rasporedite ga. Ostavite ga da se ohladi.
Odvojite žumanca i belanca u posebne posude. Dodajte po 3 supene kašike šećera u njih. Mutite mikserom dok se šećer potpuno ne rastopi.
U drugoj posudi umutite hladnu slatku pavlaku dok ne dobijete čvrste vrhove. Izlomite hladan krokan i sameljite ga u blenderu.
Nakon toga izlomite čokoladu (treba da odstoji u frižideru nekoliko sati). Sameljite i nju.
Na kraju isecite voće iz slatkog na sitne komade. Pomešajte sve, mešajte spatulom i sipajte smesu u odgovarajuće posude.
Stavite u zamrzivač na 10-12 sati. Servirajte sa komadićima smokava i prelijte sokom iz slatkog.
Neka Vam je slatko!