Pečeni pileći bataci sa kinoom

19/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4228
"Jedan egzotičnija i aromatična izvedba omiljene klasike - pečeni pileći bataci, ali ne sa pirinčem, već kinooom - nek vam je slatko "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano157
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • bataci - 6 - 7 komada, donji (oko 600 g)
  • ulje - 3 kašike
  • med - 2 kašike
  • ras el hanut - 1 kašika
  • so
  • za ras el hanut
  • korijander - 1/2 kašičice, mleveni
  • cimet - 1/2 kašičice
  • đumbir - 1/2 kašičice, suvi, mleveni
  • muskatni oraščić - 1/4 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • čili - 1/4 kašičice
  • za kinou
  • kinoa - 200 g
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 1 čen
  • ras el hanut - 1 kašika
  • voda - 500 ml
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Kinou operite, jer može da ima blago gorak ukus.
Zagrejte ulje u tiganju na umerenoj vatri na ringli i propržite pileće batake sa svih strana dok ne dobiju zalatastu boju oko 15 minuta. Izvadite ocedite i namažite medom. Nakon toga pospite začinom ras el hanutom i posolite.

Dobro utrljajte začine u batake. Poređajte u posudu za pečenje i ispecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.

U međuvremenu zagrejte ulje u posudi na ringli na umerenoj vatri.

Isecite luk na male kocke, a beli luk na sitno. Propržite ih dok ne omekšaju u ulju oko 5 minuta. Dodajte začine i dobro promešajte.

Dodajte kinou i vodu. Kuvajte oko 20-25 minuta, dok se kinoa ne skuva i ne upije vodu.

Servirajte pileće batake preko kanapea od kinoe.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar