Način pripreme
Stavljamo kokosov maslac u malu šerpu na ringlu. Uključujemo na sasvim slabu temperaturu. Koksov maslac prelazi u tečno stanje pri zagrevanju na 26 stepeni.
Dodajemo vanilu, kakao u prahu, brašno od rogača. Mešamo sve sastojke.
Sklanjamo sa ringle i dodajemo med da se rastvori.
Spremamo silikonske kalupe za čokoladu ili bombone i raspoređujemo čokoladnu smesu.
Koštunjavo voće možemo da dodamo namrvljeno, samleveno ili celo, po ukusu. Sušeno voće - na parčiće ili celo ako je sitnije.
Ja sam koristila cele bademe, lešnike i plodove godži bobica. Više volim da ih pravim u kalupima za čokoladne bombone, da mi bude lakše.
Stavljamo kalup u zamrzivač na ne manje od 5 sati da se stegne.
Izvdimo ga, sklanjamo kalup i uživamo!
Obavezno čuvamo u zamrzivaču.