Način pripreme
Rerna - 170 stepeni.
Keramički pravougaoni kalup 30/22 cm, obložen papirom za pečenje.
1. Dve vrste topinga
Krem sir i šećer umutite mikserom na krem. Dodajte jaje i vanilu, ponovo umutite na krem i ostavite sa strane.
2. Jagode očistite i isecite na veće kocke. Stavite ih u šerpu sa šećerom i sokom od llimuna na umerenu vatru, mešajte periodično. Kad smesa provri, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka 10-15 minuta. Skinite sa vatre, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ova vrsta topinga od jagode možete čuvati u frižideru oko 1 sedmicu.
3. Brauni
Na umerenoj vatri na pari, rastopite čokoladu i maslac. Ostavite sa strane da se ohladi na sobnoj temperaturi.
U posudu sipajte šećr, dodajte rastopljenu čokolad, vanilu i so, mešajte. Dodajte jaja, mutite mikserom dok ne dobijete glatku smesu, dodajte i brašno i ponovo mutite dok ne dobijete glatku smesu.
Smesu sipajte u kalup, poravnajte. Odozgo supenom kašikom uzimajte od krem sira i sravite lopte kao šahovsku tablu, a između njih stavite toping od jagoda.
Drvenim štapićem ili servisnim nožem prođite po kalupu u obliku osmice da dobijete mermerni efekat.
Pecitena 170 stepeni oko 45-50 minuta ili dok ivice braunija ne dobiju zlatnobraon boju, a u sredini da bude mek i vlažan. Izvadite iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi. Isecite na pravougaone komade.