Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Voćna Torta»Torta od jagoda sa brauni korama

Torta od jagoda sa brauni korama

Torta od jagoda sa brauni korama
Fotografije: Anonymous
1 / 3
01/07/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Uživajte u ovoj fantastičnoj torti od jagoda i pošto znamo, da ćete pitati za recept, odmah vam ga dajemo"

Potrebni sastojci

  • kora
  • čokolada - 200 g
  • maslac - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • kakao - 50 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • vanila
  • mleko - malo
  • Za krem
  • pavlaka - 400 g za šlag
  • kisela pavlaka - 400 g
  • bela čokolada - 100 g
  • jagode - 750 g
  • šećer - 1 šolja
  • želatin - 3 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Kora:

Izvadite jaja ranije iz frižidera, da bi bila na sobnoj temperaturi. Sipajte vodu u šerpu i stavite je na vatru. Čim proključa, na šerpu stavite posudu sa izlomljenom čokoladom i maslacem i mešajte na pari dok ne postane glatka smesa (kuvajte na pari i pazite da posuda ne dodiruje vodu).

Kada je smesa gotova, dodajte šećer i promešajte. Nakon toga dodajte jedno po jedno jaje i dobro izmutite, pre nego što dodate sledeće. Pre nego što stavite suve sastojke, sipajte malo mleka u smesu, da bi brauni bio sočniji.

Malo po malo dodajte suve sastojke, promešajte, pa tek onda mutite, da se ne bi desilo da suvi sastojci izlete iz posude. Smesu podelite na dva ili tri dela - u zavisnosti od veličine kalupa za tortu.

Prvi deo sipajte u kalup, koji ste već obložili papirom za pečenje i stavite u rernu na oko 20-30 minuta na 150 stepeni. Isti postupak je za sve kore.

Krem:

Uzmite hladnu pavlaku i umutite je, ali pazite da ne preterate, da se ne zgrudva. Malo pre nego što je pavlaka, gotova dodajte polovinu šećera i umutite do kraja. Zatim dodajte i kiselu pavlaku i promešajte špatulom. Belu čokoladu istopite i dodajte u krem od pavlake.

Očistite jagode i ostavite nekoliko komada za ukras, a oko 150 g naseckajte na kriške i poređajte ih na kore. Ostale nasecite na krupno i sa malo vode i ostatkom šećera ih prokuvajte u šerpi .

Posle malo kuvanja (dok jagode ne omekšaju) ispasirajte smesu i kada se malo prohladi, dodajte đelatin.

Deo sirupa sipajte u krem, a malo ostavite za ukras.

Prvu koru stavite na poslužavnik, pa poređajte jagode preko nje, zatim premažite kremom i tako redom. Kada stavite i poslednji sloj krema, ostavite tortu na sat-dva da se stegne. Ostatak sirupa sipajte odozgo i ostavite ponovo da se on stegne. Na kraju ukrasite voćnu tortu jagodama.

Torta od jagoda sa brauni korama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: