Način pripreme
Pripremamo toping od jaja, tako što se u dubokoj posudi, odgovarajućoj za ringlu, pomešaju svi sastojci za njega.
Sastojci se dobro promešaju, posuda se stavlja na ringlu i neprestano se meša, dok se ne zgusti (otprilike 10 minuta).
Ostavlja se da se ohladi sa strane.
Prelazimo na pripremo samog retro kolača. Šećer i jaja se mute mikserom, dodaje se izrendana kora 1 limuna, sveže mleko i ulje.
Proseje se brašno i dodaje se kašika po kašike uz neprestano mešanje smese. Poslednji se stavljaju 1 vanila i 16 g praška za pecivo.
Naulji se kalup za pečenje (sa pokretnim dnom) i ravnomerno se posipa smesa za kolač.
Na njega se fišekom sa okruglim nastavkom ili špricom dodaje krem od jaja u oblik kruga.
Posipa se malo filiranih badema ili pinjolama.
Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45-50 minuta.
Nakon što se blago ohladi, posipa se šećerom uprahu, pomešanim sa vanilom.
Ovo je veoma lagan kolač sa topingom od jaja - celoj porodici omiljen!