Kolač sa grizom i karamelizovanim bademima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
20/06/2018
"Savršenstvo je u detaljima - iznenadite sve kod kuće kolečem sa grizom i karemelizovanim bademima "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano135
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom u svetli vazdušasti krem. Dodajte redom maslac, sitan sir, griz i sok od limuna.

Nakon što ste sve umutili u homogenu smesu, prosejte brašno s praškom za pecivo u porcijama u smesu i mutite špatulom dok se potpuno ne integriše.

Uključite rernu da se zagreje do 180 stepeni - gornji i donji grejač bez ventilatora.

Iseckajte bademe nožem, stavite u smesu veći deo njih, promešajte i sipajte u podmazanu i nabrašnjenu posudu za pečenje ili okrugli kalup prečnika 21-22 cm.

Pecite dok čačkalica ne bude suva i dok ne dobije zlatastu preplanulost - 25-30 minuta.

Gotov kolač ohladite na rešetki i pospite preostalim karamelizovanim bademima.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar