Način pripreme
Napravljeno testo je za 2 pice veličine 30 cm.
Napravite testo praveći udubljenje u brašnu u posudi. Sipajte so u brašno. Odvojeno u toploj vodi rastvorite kvasac sa šećerom i pospite sa malo brašna. Ostavite da naraste oko 15 minuta.
Sipajte maslinovo ulje i kvasac u brašno i zamesite meko i elastično testo. Ostavite ga da naraste oko sat u namazanoj posudi pokrovenoj svežom folijom.
U međuvremenu očistite pečurke i isecite na polu mesece. Sipajte suv bosiljak i origano u paradajz sos i začinite solju ako je neophodno. Razvijte testo i oblikujte pice u posudama za pečenje postavljenim papirom.
Namažite paradajz sosom, poređajte isečene pečurke i zapecite oko 10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni.
Izvadite i garnirajte narendanim kačkavaljem, mocarelom i tankim lentama pršute. Zapecite još 10 minuta. Izvadite i pospite parmezanom i svežim bosiljkom.