Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa pršutom i parmezanom

Pica sa pršutom i parmezanom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Pica sa pršutom i parmezanom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
2
"Pica sa ukusom i aromom Italije - nek vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 600 g, belo
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1/2 kašičice
  • kvasac - 2 kašičice, suvi
  • sos
  • paradajz sos - 200 ml
  • bosiljak - 1 kašičica, suvi
  • origano - 1 kašičica, suvi
  • za garniranje
  • pršuta - 200 g, isečena na tanke listiće
  • pečurke - 4 - 5 komada
  • kačkavalj - 50 g
  • mocarela - 100 g
  • parmezan - 50 g
  • bosiljak - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Napravljeno testo je za 2 pice veličine 30 cm.

Napravite testo praveći udubljenje u brašnu u posudi. Sipajte so u brašno. Odvojeno u toploj vodi rastvorite kvasac sa šećerom i pospite sa malo brašna. Ostavite da naraste oko 15 minuta.

Sipajte maslinovo ulje i kvasac u brašno i zamesite meko i elastično testo. Ostavite ga da naraste oko sat u namazanoj posudi pokrovenoj svežom folijom.

U međuvremenu očistite pečurke i isecite na polu mesece. Sipajte suv bosiljak i origano u paradajz sos i začinite solju ako je neophodno. Razvijte testo i oblikujte pice u posudama za pečenje postavljenim papirom.

Namažite paradajz sosom, poređajte isečene pečurke i zapecite oko 10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni.

Izvadite i garnirajte narendanim kačkavaljem, mocarelom i tankim lentama pršute. Zapecite još 10 minuta. Izvadite i pospite parmezanom i svežim bosiljkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: