Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa parmezanom i paradajz pireom

Pica sa parmezanom i paradajz pireom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Pica sa parmezanom i paradajz pireom1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
1
"Podignite ruku ukoliko biste i vi, kao i mi svaki dan jeli ukusnu picu?"

Potrebni sastojci

  • voda - 250 ml
  • brašno - 350 g
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • kvasac - suvi, 7 g
  • šećer - 1 kašičica
  • paradajz - 400 g, iz konzerve
  • beli luk - 2 čena
  • bosiljak - 2 supene kašike, suvi
  • maslinovo ulje - 1 supena kašikažmocarela - 100 g
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • parmezan - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte suvi kvasac zajedno sa šećerom i 4 supene kašike vode i stavite ih na toplo na otprilike 15 minuta.

Prosejte brašno zajedno a solju u posudu i napravite udubljenje u sredini.

Tamo sipajte malsinovo ulje, ostalu vodu i kvasac. Umesite testo i ostavite ga da naraste na toplom.

Rasporedite ga u okruglu tepsiju.

U veliku šerpu stavite paradajz, maslinovo ulje, peršun, beli luk i so u veliku šerpu.

Kuvajte sos dok se ne zgusti i ostavite ga da se blago ohladi.

Testo namažite ovim sosom, odozgo poređajte komade mocarele i pospite ukusnu picu parmezanom.

Pecite je na 200°C dok ne bude gotovo.

Pica sa parmezanom i paradajz pireom je veoma ukusna.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: