Način pripreme
Umesite testo od namirnica iz recepta. Napravite od njega loptu, pospite je brašnom i ostavite je da odmori 30-40 minuta, dok ne udvostruči zapreminu.
Razvijte oklagijom tanku koru u obliku kruga ili pravougaonika, zavisno od posude za pečenje. Umesto jedne pice, možete napraviti dve manje.
Premažite koru paradajz sosom, pospite origanom, bosiljkom i polovinom sitno naseckanog divljeg luka.
Tunjevinu ocedite od tečnosti ili masnoće iz konzerve i rasporedite je u mrvicama preko cele površine pice. Odozgo pospite polovinu parmezana, poređajte paradajz nasečen na fine kolutove, zatim preostali parmezan i na kraju stavite mocarelu.
Pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 16 minuta ili dok pica ne dobije zlatnu boju po krajevima, a mocarela ne bude fino istopljena i sa koricom.
Pre nego što poslužite picu, pospite je preostalim divljim lukom.
Prijatno!