Pica bolonjeze sa parmezanom i mlevenim mesom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
05/06/2018
"Budite pošteni, da li ste do sada probali toliko ukusnu picu "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano525
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Zamesite glatko testo od nabrojanih sastojaka za testo. Semenke su po želji, one čine picu originalnijom i interesantnom. Oblikujte u loptu i ostavite da naraste na toplom 30-40 minuta.

2. Za to vreme pripremite nadev. Iseckajte ili blendirajte zajedno luk, celer i beli luk. Stavite ih da se zaprže na tihoj do umerenoj vatri u maslinovom ulju sa prstohvatom soli. Promešajte s vremena na vreme.

3. Isecite šargarepu na sitne kocke i dodajte u prženo povrće. Nakon 2-3 minuta sipajte mleveno meso sa vinom i mešajte dok se ne pretvori u mrvice i alkohol ne ispari. Tada stavite paradajz ili paradajz pire, šećer i malo soli i bujona. Dodajte u začine i kuvajte na laganoj vatri dok se sos ne zgusne i tečnost ne ispari.

4. Naraslo testo razvijte u tanku koru oblog ili pravougaonog oblika. Rasporedite nadev, pečurke isečene na listiće, pršutu i pospite narendanom mocarelom.

Pecite dok ne porumene krajevi testa na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni (oko 10 minuta).

5. Nakon što izvadite iz rerne pospite parmezanom u prahu ili rendanim parmezanom i po želji ukrasite listovima svežeg bosiljka.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar