Način pripreme
1. Zamesite glatko testo od nabrojanih sastojaka za testo. Semenke su po želji, one čine picu originalnijom i interesantnom. Oblikujte u loptu i ostavite da naraste na toplom 30-40 minuta.
2. Za to vreme pripremite nadev. Iseckajte ili blendirajte zajedno luk, celer i beli luk. Stavite ih da se zaprže na tihoj do umerenoj vatri u maslinovom ulju sa prstohvatom soli. Promešajte s vremena na vreme.
3. Isecite šargarepu na sitne kocke i dodajte u prženo povrće. Nakon 2-3 minuta sipajte mleveno meso sa vinom i mešajte dok se ne pretvori u mrvice i alkohol ne ispari. Tada stavite paradajz ili paradajz pire, šećer i malo soli i bujona. Dodajte u začine i kuvajte na laganoj vatri dok se sos ne zgusne i tečnost ne ispari.
4. Naraslo testo razvijte u tanku koru oblog ili pravougaonog oblika. Rasporedite nadev, pečurke isečene na listiće, pršutu i pospite narendanom mocarelom.
Pecite dok ne porumene krajevi testa na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni (oko 10 minuta).
5. Nakon što izvadite iz rerne pospite parmezanom u prahu ili rendanim parmezanom i po želji ukrasite listovima svežeg bosiljka.
Prijatno!