Čorba od spanaća sa zaprškom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
21/06/2018
"Ako jedna čorba od spanaća nema zapršku, nemojte uopšte da nam je hvalite "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano209
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Spanać operite, očistite ga od drški, pa sitno ga iseckajte, zajedno sa lukom.

U šerpu sipajte određenu količinu vode i zagrejte, dok ne proključa.

Dodajte iseckan spanać i pirinač. Kuvajte 20 minuta na umerenoj vatri bez poklopca, da ne bi proključalo sve, jer se stvara pena.

U tiganju zagrejte ulje, propržite sitno iseckan luk, da omekša, sklonite tiganj sa vatre i dodajte alevu papriku, mešajući bez prestanka.

Sipajte zapršku u šerpu i ponovo promešajte.

Dodajte so po želji i sitno iseckane listove sveže nane.

Ostavite malo na vatri, da se pirinač lepo skuva.

Poslužite sa kiselim mmlekom i belim lukom.

Ukusno jelo iz bakinog teftera.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar