Način pripreme
Umutite kokosovo mleko sa šećerom, solju, sokom od limuna i uljem. Kad se kristali istope, dodajte brašno u delovima, prosejte ga sa praškom za pecivo.
Lagano mutite žicom, nemojte previše mešati, nego samo da dobijete homogenu smesu bez grudivca. Ako vam se čini da je smesa retka, možete sipati još malo brašna.
Stavite više čokolade, isečene na krupne komade, a preostalu odvojite za ukrasi.
Sipajte smesu u mali kalup, namazan i posut brašnom (prečnika 17 cm sa rupom u sredini).
Pecite u ugrejanoj rerni na 175 stepeni bez ventilarora, 30 minuta ili proverte čačkalicom za zube. Prvih 20 minuta nemojte otvarati rernu.
Kad se kolač ohladi, pažljivo ga izvadite iz kalupa i pospite šećeom u prahu i preostalom rendanom čokoladom.
Dobijate mali kuglof, ako je vaš kalup veći, možete povećati sastojke ili napraviti duplu dozu.
Neka vam je slatko!