Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Marinirana krilca sa belim lukom i madarinom

Marinirana krilca sa belim lukom i madarinom

Rusiana MihailovaRusiana Mihailova
Pomoćnik kuvara
722239617
Marinirana krilca sa belim lukom i madarinom
Fotografije: Rusiana Mihailova
1 / 3
10/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Danas ćemo vam predstavitei jedan španski recept za krilca i batake, koji nema sebi ravnog"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1 kg
  • beli luk - 5 g, u granulama
  • aleva paprika - 1 kašika
  • mandarina - 2 - 3 komada, sok
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • kari - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Krilca se očiste, operu i iseku. Stavljaju se u veliku posudu, u koju se dodaje masnoća, beli luk, aleva paprika, so i biber po ukusu, kari i sok od mandarina.

Meša se veoma dobro i ostavlja se na sat - dva u tako pripremljenoj marinadi, da se začini.

Nakon toga krilca se poređaju u posudu za pečenje, prelivaju se sa 2-3 kapljice maslinovog ulja ili ulja, dodaje se jedna prepolovljena mandarina i poređa se između njih.

Zapeku se u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 30-40 minuta. Serviraju se sa garnirungom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: