Dobrudžanski burek

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
105
727
23/06/2018
"Čuveni Dobrudžanski burek sada i na vašoj trpezi - nek vam je slatko "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 228
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore - 500 g
  • maslac - 1 pakovanje
  • ulje - 1/2 šolje
  • Za nadev
  • jaje - 1 komad
  • kiselo melko - 1 kašika
  • sir - 300 g
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • Za preliv
  • sveže mleko - 1 šolja
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice
Burek

Način pripreme

Prvo se pravi nadev, tako što se soda promeša sa kiselim mlekom. U njih se dodaje umućeno jaje i smesa se ponovo muti dok ne postane homogena.

Na kraju se u nju pažljivo stavlja namrvljeni sir.

U posudu za pečenje namazanu masnoćom poređaju se tri kore, pri čemu se svaka posipa masnoćom.

Stavlja se nadev, ponovo tri kore sa masnoćom, nadev i tako dok se ne potroše sastojci, dok se završava korama. Seče se kao torta.

Preliva se prvo vrelim maslacem, a nakon toga smesom od svežeg mleka sa jajima.

Stavlja se u rernu u peče se dok ne porumeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar