Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Pečena ćurka»Ćurka sa kiselim kupusom na dobrudžanski način

Ćurka sa kiselim kupusom na dobrudžanski način

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Ćurka sa kiselim kupusom na dobrudžanski način
Fotografije: Atanaska
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
200 min.
Ukupno
230 min.
Porcije
10
"Evo klasičnog dobrudžanskog recepta za ćurku sa kiselim kupusom - dobar rezultat je zagarantovan"

Potrebni sastojci

  • ćurka - 1 komad
  • kiseli kupus - 3 kg
  • mast - 300 g svinjska
  • biber - 2 supene kašike
  • bulgur - 100 g
  • biber - 1/2 kašičice
  • ljute paprike - 2 komada, suve
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i isečemo ćurku na porcije.

Isečemo sitno kupus i pomešamo sa bulgurom, alevom paprikom i biberom.

Stavljamo polovinu kupusa u veliku glinenu posudu, ređamo meso i poklopimo preostalim kupusom.

Dodajemo masnoću i izbušene ljute paprike.

Zatvaramo posudu i dobro učvrstimo testom.

Stavljamo u hladnu rernu i uključujemo na 180 stepeni oko 3.5 sata.

Ćurka sa kiselim kupusom na dobrudžanski način je sjajna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: