Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Pečena svinjetina sa ananasom i kačkavaljem

Pečena svinjetina sa ananasom i kačkavaljem

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pečena svinjetina sa ananasom i kačkavaljem3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Neverovatno ukusna kombinacija svinjetine, ananasa i zapečenog kačkavalja"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg (plećka ili slanina)
  • ananas - 1 konzerva, šajbne
  • kačkavalj - 200 g
  • soja sos - 1 šolja
  • dimljena aleva paprika - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika ili med
  • biber
  • maslinovo ulje - ili ulje
  • paradajz - 2 komada, za garnirung
  • peršun - 4 struka
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na tanke šnicle, gde je deblje rasecite nožem na kvadrate. Tako će brže upiti začine i bolje će se začiniti.

Pomešajte soja sos sa medom, malo vode, alevom paprikom i biberom.

U podmazanu posudu za pečenje stavite meso, pospite solju i prelijte marinadom. Odozgo naprskajte sa malo maslinovog ulja i stavite da se peku u umerenoj rerni.

Nakon što počnu sasvim blago da se rumene izvadite i odozgo poređajte kolutove ananasa.

Pospite obilno narendanim kačkavaljem i vratite da se dopeče, garnirajte sa kriškama paradajza i peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: