Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečene jabuke»Pečene jabuke sa aromatičnim nadevom

Pečene jabuke sa aromatičnim nadevom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Pečene jabuke sa aromatičnim nadevom
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Pečene jabuke nisu one pečene jabuke uz koje ste odrasli, ukusnije su"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 6 komada
  • suvo grožđe - 30 g
  • brusnice - 20 g
  • orasi - 20 g
  • bademi - 2 supene kašike
  • limun - 1 kašičica, kora od limuna
  • cimet - 1/2 kašičice
  • smeđi šećer - 2 supene kašike, pune
  • med - 2 supene kašike
  • maslac - 2 supene kašike
  • belo vino - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrevamo rernu na 180 stepeni.

U posudi pomešamo suvo grožđe, brusnice, šećer, med, cimet, koru od limuna i mekani maslac (ostavljamo od njega 1/2 supene kašike).

Orašaste plodove potopimo prethodne večeri. Sameljemo ih krupnije u blenderu. Dodajemo ih u ostale sastojke za nadev.

Operemo jabuke, osušimo ih i sečemo poklopac.

Oštrim nožem odvajamo semenke, kružnim pokretima, sačuvamo dno voćke, da ostane celo.

Čaše od jabuka punimo aromatičnom smesom. Stavljamo poklopac i namažemo ih sa malo maslaca.

Poređamo ih u pleh, u koji sipamo čašu belog vina.

Pečemo 35 minuta. Serviramo hladne. Po želji možemo ukrasiti kuglom sladoleda.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: