Pečen ovčiji but

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
26/06/2018
"Samo za majstore i meraklije - ovčiji but mariniran i spečen do savršenstva "
Priprema30 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno130 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano340
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom sedmice22
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ovčije meso - 2 kg
  • beli luk - 7 čenova, star
  • šećer u prahu - 20 g
  • crno vino - 300 ml
  • maslac - 80 g
  • so - 5 kašičica
  • biber - 3 g, mleveni
  • ruzmarin - 1 kašičica
  • vinsko sirće - 300 ml
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi pomešamo crveno vino i sirće.

Količina vina i sirćeta treba da je jednaka.

Dodajemo šećer u prahu, izgnječen beli luk, biber i so.

Promešamo celu smesu veoma dobro.

Smesom mažemo meso i uvijamo aluminijumskom folijom, kad ga ostavljamo u frižider na oko 5-6 sati.

Kad prođe vreme, odvijamo i mažemo uljem.

Stavljamo ga u rernu i pečemo oko sat - sat i po.

Kada je gotovo, vadimo prelivamo marinadom i sečemo ga.

Može da se servira sa garnirungom od dinstanog povrća i mladog krompira sa mirođijom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar