Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileće džigerice sa arpadžikom i jabukama

Pileće džigerice sa arpadžikom i jabukama

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Pileće džigerice sa arpadžikom i jabukama
Fotografije: Stanislava Valkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Gledamo ove krhke pileće džigerice i mislimo - šta nam je trebalo da uzmemo samo 2 piva, šta ćemo sad da radimo"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • arpadžik - 300 g
  • jabuka - 1 komad
  • voda - 1/2 šolje
  • paradajz pire - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • biljna masnoća
  • biber
  • aleva paprika
  • začini - po želji i ukusu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U masnoći ispržimo oljušteni arpadžik, dok ne postane prozračan, dodajemo oprane i od žila očišćene pileće džigerice i mešamo, propržimo 2-5 minuta, dok se džigerice ne isprže ravnomerno.

Od jabuke spremamo sos - oljuštimo jabuku i narendamo je na sitno rende, dodajemo paradajz pire i brašno.

Razređujemo sa malo vode i začinjavamo solju, biberom, dodajemo preostale začine po ukusu.

Dodajemo sos u džigerice, izdinstamo 3-4 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: