Način pripreme
U posudi prelivamo ovsene mekinje vodom - toplom, ne vrelom, dodajemo med i ostavljamo da se natope 25 minuta.
Dok čekamo, merimo brašno i sameljemo laneno seme. Može se izgnječiti i u avanu, ako volite krupnije.
Kada prođe 25 minuta, uključujemo mini pekaru na 2 minuta, na program PEČENJE. Isključujemo i stavljamo masalc u unutrašnjost mašine da se rastopi. Sipamo potopljjene mekinje i sve ostale sastojke redom kako su napisani, uključujemo pekaru na program INTEGRALNI HLEB, podešavamo na 1 kg i srednje prepečena korica.
Pratimo proces mešenja, zato što nezavisno od gramaže, sam sastav i način stavljanja sastojaka može dovestido toga da je moguća korekcija.
Testo bude mekše nego standardno, ne treba da maže žice za mešanje. Ako je potrebno dodajemo još malo brašna. Ili vode, ali to je manje verovatno. Važno je da pratimo, kao i za sve recepte.
Kad se program završi, vadimo hleb i ostavljamo na rešetku da se ohladi bar 30 minuta, ali poželjno je jedan sat.
Po želji kada se čuje zvuk, možemo dodati različite vrste semenki po želji.