Način pripreme
Uzimaju se dva klipa kukuruza i kako su sa omotačem, stavljaju se u tanjir. Pokrivaju se poklopcem za mikrotalasnu rernu. Klipovi ne treba da budu veliki, da bi mogli da se pokriju poklopcem.
Ne stavlja se nikakva voda, apsolutno ništa drugo.
Zavrte se na 7-8 minuta, najviše 9 minuta, na punu jačinu mikrotalasne.
I to je to :)
Izvade se i kad se ohlade malo se očiste od omotača.
Serviraju se posuti solju po ukusu.
Drugi način:
U vatrostalnu posudu se na dno stavljaju listovi, odozgo se poređaju klipovo kukuruza i ponovo preko njih listovi. Zatvara se poklopcem vatrostalne posude.
Stavljaju se u mikrotalasnu rernu na 8 minuta na 900 vati.
Vadiš, soliš i jedeš!
U ovom slučaju klipovi kukuruza su oljušteni.
Treći način:
Za neoljušten kukuruz , zamrznut za zimu u najlon kesama.
Vadi se iz zamrzivača i neodmrznut se stavlja u mikrotalasnu na punu jačinu 9-10 minuta, zavisi od veličine klipova.
Bude kao da je tek skuvan, od leda može da bude veoma sočan.
Zato preporučujem da se kod prva dva načina kukuruz blago poprska vodom, da bude sočan.
Nek vam je slatko!