Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Posne sarme u mikrotalasnoj peći

Posne sarme u mikrotalasnoj peći

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
18730673
Posne sarme u mikrotalasnoj peći1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
16 min.
Ukupno
46 min.
Porcije
4
"Želite li da napravimo duplo ukusnije sarme od babinih, za duplo kraće vreme"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 8 listova
  • skuvani pirinač - 250 g
  • ulje - 2 kašike
  • luk - 1 glavica
  • šaragrepa - 1 komad
  • vruća voda - 100 ml
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isečeni na sitno luk i šargarepa se izdinstaju u masnoći 3-4 minuta na 100 posto jačine mikrotalasne i začinjavaju se solju i biberom. Dodaje se pirinač.

Smesa napravljena na taj način se raspoređuje preko listova kupusa i oni se uvijaju.

Sarme se poređaju u posudu za pečenje i prelivaju se vrućom vodom. Posuda za pečenje se poklapa. Peče se 11-12 minuta na 100 posto jačine.

Na pola vremena za spremanje sarme se okreću. Ostavljaju se da odstoje deset minuta i serviraju se.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: