Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pirinač sa belim vinom u mikrotalasnoj peći

Pirinač sa belim vinom u mikrotalasnoj peći

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
18730673
Pirinač sa belim vinom u mikrotalasnoj peći
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Kuvanje
21 min.
Ukupno
21 min.
Porcije
4
"Ukusne i jednostavne ideje za gladne"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • bujon od povrća - 300 ml
  • belo vino - 1 šolja
  • mrvljeni sir - 4 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • maslac - 2 supene kašike
  • so
  • biber - u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se sitno isecka i dinsta u maslacu 1-1 i 1/2 minuta na 100% jačine mikrotalasne.

Dodaje se pirinač i dinsta još 2 minuta na 100%. Preliva se bujonom i biberom i kuva 3-3 1/2 minuta na 100 %, a nakon toga 12-14 minuta na 50 %.

Promeša se 5-6 puta, svaki put se dosipa po malo vina. Posoli se, dodaje se mrvljeni sir i odstoji 10 minuta, pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: