Čokoladna keks torta Šahmat

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
28/06/2018
"Dajte šah dijeti i posle mat - jer su srećni samo oni koji jedu bez kajanja "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano364
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje, sa kakaom + 1 pakovanje, beli
  • za potapanje
  • kafa - 200 ml, rastvoriva
  • konjak - poklopac
  • šećer - kašika, po ukusu
  • krem
  • sveže mleko - 600 ml
  • šećer - 120 g
  • crna čokolada - 50 g
  • maslac - 1 kašika
  • puding od čokolade - 1 paket, za keks tortu
  • dekoracija
  • šećerne perle
* merne jedinice

Način pripreme

Kašika rastvorive kafe se preliva šoljom vrele vode, šećerom, konjakom i dobro se meša. Sprema se krem, tako što se zagreva 500 ml svežeg mleka sa šećerom.

U ostalih 100 ml se umeša čokoladni puding i sipa se vruće mleko. Meša se dok se ne zgusne i dodaju se parčići izlomljene čokolade i maslac. Meša se da se rastopi.

U pravougaoni kalup se sipaju 3 kašike krema po dnu, odozgo se poređa red keksa, svaki natopljen na par sekundi u kafu. Poređa se beli keks, zatim keks sa kakaom.

Prekriva se kremom, novi red keksa, dok se preko belog stavlja braon i obrnuto.

Poređa se tako pet redova visine keksa i završava se čokoladnim kremom.

Ostavlja se da se stegne u frižideru.

Dekoriše se šećernim perlama, iseče se i servira.

Ukusna i lagana za pripremu!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar