Način pripreme
Rerna - 170 stepeni
Plitak pleh sa papirom za pečenje.
Prosejte brašno. Dodajte so, jaje i 1 kašičicu malsinovog ulja. Kvasac i šećer razmutite sa toplim svežim mlekom i ostavite da naraste. Dodajte ih brašnu. Zamesite testo, napravite loptu i premažite 1 kašičicom maslinovog ulja. Pokrijte i ostavite da naraste.
Na nabrašnjenoj površini razvijte naraslo testo, oko 3-4 mm. Isecite figurice, različite veličine, a oblik neka bude srce. Jedan od đevreka isecite uzdužno i spojite sa drugim celim đevrekom, da dobijete srce.
Poređajte ih u pleh, premažite maslinovim uljem, pa preko posipajte isitnjen ruzmarin. Ostavite 20 minuta da narastu. Od ostalog testa napravite mala srca.
Pecite na 170 stepeni, dok ne porumene.
Napomena: Mali hlepčići, odlični uz čorbu ili glavno jelo.