Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Keksići»Srcasti đevreci (Cuoricini morbidi)

Srcasti đevreci (Cuoricini morbidi)

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2173k216
Srcasti đevreci (Cuoricini morbidi)
Fotografije: marcheva14
2 / 6
28/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
"Naše srce pripada vama, ali ove srcaste đevreke nećemo deliti ni sa kim"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g, belo
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 120 ml, toplo
  • kvasac - 10 g, svež
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 2 kašičice, odvojeno
  • ruzmarin - svež, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 170 stepeni

Plitak pleh sa papirom za pečenje.

Prosejte brašno. Dodajte so, jaje i 1 kašičicu malsinovog ulja. Kvasac i šećer razmutite sa toplim svežim mlekom i ostavite da naraste. Dodajte ih brašnu. Zamesite testo, napravite loptu i premažite 1 kašičicom maslinovog ulja. Pokrijte i ostavite da naraste.

Na nabrašnjenoj površini razvijte naraslo testo, oko 3-4 mm. Isecite figurice, različite veličine, a oblik neka bude srce. Jedan od đevreka isecite uzdužno i spojite sa drugim celim đevrekom, da dobijete srce.

Poređajte ih u pleh, premažite maslinovim uljem, pa preko posipajte isitnjen ruzmarin. Ostavite 20 minuta da narastu. Od ostalog testa napravite mala srca.

Pecite na 170 stepeni, dok ne porumene.

Napomena: Mali hlepčići, odlični uz čorbu ili glavno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: