Konzervisana kopriva u teglama

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
29/06/2018
"Ko želi da jede svežu koprivu u svako doba godine, treba odmah da zapiše ovaj odličan recept za konzervisanje korpive "
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 868
  • Pregledi tokom meseca133
  • Pregledi tokom sedmice60
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kopriva
  • so
  • voda
  • mineralna voda
* merne jedinice

Način pripreme

Kopriva treba da bude sveža i krehka. Očistite od žilica i korena. Možete odvojiti samo listove.

Operite koprivu tekućom vodom obilno da padne sva prašina. Možete se koristiti cediljkom.

Stavite je u duboku posudu i prelijte vrelom vodom oko 10 minuta.

Ocedite je uz pomoć rešetkaste kašike i napunite odgovarajuće tegle, nemorate jako da pritiskate.

Stavite po 1 kašičicu soli.

Prelijte mineralnom vodom do ivice tegle.

Zatvorite novim poklopcima i sterilizujte 10 minuta.

Gotove tegle čuvajte na tamnom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar