Način pripreme
Brojleri se zakolju, popare se u vreloj vodi do 60 stepeni, da im ne spadne koža, i očiste se od peršuški. Očiste se od unutrašnjosti i ošure uz pomoć boce sa plinom.
Dobro se operu i iselu na krupne komade. Ostavljamo meso na 1 sat u hladnoj vodi, dok ne pobeli, posle se dobro ocedi.
U velikoj šerpi se ugreva ulje na šporetu na drva i sipamo pileće meso iz tri-četiri puta da se prži sa svih strana. Meša se drvenom lopaticom, a meso se vadi rešetkastom kašikom u posudu sa poklopcem.
Nakon svake porcije prženo meso posipamo solju i promešamo.
Poređamo u suve tegle, pritiskamo, sipa se po malo masti i zatvaramo poklopcem.
Tegle se kuvaju 1 i 40 minuta kad provri. Ostavljaju se u vreloj vodi dok se ne ohlade. Drugog dana tegle se osuše krpom i poređaju na policu za zimu.
Dobija se tačno 10 tegli.