Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Konzervisana kopriva u teglama

Konzervisana kopriva u teglama

Konzervisana kopriva u teglama
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Ko želi da jede svežu koprivu u svako doba godine, treba odmah da zapiše ovaj odličan recept za konzervisanje korpive"

Potrebni sastojci

  • kopriva
  • so
  • voda
  • mineralna voda
* merne jedinice

Način pripreme

Kopriva treba da bude sveža i krehka. Očistite od žilica i korena. Možete odvojiti samo listove.

Operite koprivu tekućom vodom obilno da padne sva prašina. Možete se koristiti cediljkom.

Stavite je u duboku posudu i prelijte vrelom vodom oko 10 minuta.

Ocedite je uz pomoć rešetkaste kašike i napunite odgovarajuće tegle, nemorate jako da pritiskate.

Stavite po 1 kašičicu soli.

Prelijte mineralnom vodom do ivice tegle.

Zatvorite novim poklopcima i sterilizujte 10 minuta.

Gotove tegle čuvajte na tamnom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: