Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka pita»Krempita sa korama za pitu

Krempita sa korama za pitu

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Krempita sa korama za pitu
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Kao majstori - pogledajte kako se pravi sočna krempita bez testa, nego sa korama za pitu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 1 l
  • maslac - 1 kesica
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 1 komad
  • brašno - 4 - 5 supenih kašika
  • kore za pitu - 1 paket
  • slatko od jagoda
  • orasi - 1 šolja, iseckani
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo 800 g mleka na vatru i u njega dodajemo šećer i vanilu. Ostavljamo tako da se šećer rastopi.

Za to vreme u drugoj posudi umutimo jaja sa brašnom i pre nego što mleko na vatri provri, dodajemo smesu od jaja. Mešamo dok se krem ne zgusne.

Skidamo i dodajemo masac, dok je još topao krem i mešamo dok se potpuno ne rastopi.

Iskidamo kore, posipamo ih sa malo ulja, promešamo i stavljamo u rernu da se zapeku.

Kad bude gotovo, počinjemo da sastavljamo krempitu.

Koristila sam kalup za tortu, obložen papirom za pečenje.

Odozdo sipamo malo od krema, posipamo delom kora odozgo i ponovo kremom, slatkom i orasima.

Sačuvamo deo od kora za ukras, a preostali deo stavljamo tako što smenjujemo.

Završavamo kremom i stavljamo u frižider na nekoliko sati.

Kad izvadimo, odozgo posipamo slatkom, a sa strane preostalim korama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: