Način pripreme
Operite krompir, nemojte ga ljuštiti i isecite na dve polovine po dužini svaki od njih. Posolite i stavite sa izbočenim delom na gore u pleh, namazan jednom kašikom ulja.
Pecite na 180 stepeni 10 minuta i pojačajte na 200, nastavite pečenje dok ne probodete viljuškom i ona slobodno ulazi, i krompir je mekan.
Izvadite iz rerne, okrenite i izvadite deo od unutrašnjosti, ostavite 0.5-1 cm po ivicam. U vrelu unutrašnjost krompira dodajte veći deo maslaca, mocarelu, so i biber po ukusu.
Lepo izgnječite viljuškom. Maslac i mocarela će se rastopiti. Isecite u tu smesu šunku na male kockice i promešajte.
U svaki krompir stavite po jedno malo parče od preostalog maslaca i posolite malo. Napunite krompir nadevom i odozgo pospite sa još mocarele.
Pecite na 200 stepeni dok se sir ne rastopi i dok ne dobije lepu boju.
Servirajte tople kao predjelo.
Prijatno!