Način pripreme
Fusile pecite u rerni dok ne dobiju zlatnu boju. U šerpi sa kašičicom soli ugrejte vodu, sipajte testeninu i miks graška i šargarepa.
Kuvajte 8-10 minuta i ocedite dobro. Promešajte sa kašičicom maslinovim uljem da se ne zalepe. Šunku isecite na trakice, mocarelu isecite na krugove i iskidajte na komade.
U posudu sipajte paradajz pire, dodajte pavlaku za kuvanje, razredite sa vodom, mešajte dok ne dobijete sos umerene gustine. Zalinite solju, biberom, origanom i bosiljkom.
U vatrostalnu činiju sipajte polovinu fusila, odozgo rasporedite polovinu šunke, mocarelu i prelijte kašikom od paradajz sosa sa pavlakom. Nakon toga drugi red fusila, šunka i mocarela sa sosom.
Pospite rendanim kačkavaljem i pecite u ugrejanoj rerni sa ventilatorom na 10 minuta, koliko da se rastopi kačkavalj. Servirajte toplo. Ne postoji ovako ukusno jelo, jede se u svako doba.
Komentari